17 Ocak 2012 Salı

Burası Afrika...

Henüz hava yeni ağırırken uyandı. Etrafına bakınırken birden farklı birşeyler olduğunu sezdi.Burası onun yatağı değil, oda onun odası değildi. Penceredeb dışarı baktı belli ki burası onun yaşadığı şehirde değildi.Birden kafasına dank etti Afrikadaydı. Dün akşam meşagatli bir yolculuktan sonra Fildişi Sahili ( Cote D'Ivoire ) Ülkesinin Abidjan kentine ticari bir girişim için gelmişti.
Burası hayalindeki Afrikadan çok ama çok uzaktı. Etrafta üzerlerinde sadece avret yerlerini örten kıyafetler giyen insanlar, ağaçtan dallarından ve saplardan yapılmış çatıları olan topraktan evler, heryerlerinden birer halka sarkan kendine eziyet eder gibi takı takan insanlar olması gerekirdi ama yoktu. Muhtemelen yüksek bir binanın balkonundan aşağıya bakıyordu yavaş yavaş kendine geliyordu. Balkondan eğildi bahçeye baktı, gayte düzenli bir bahçe palmiye ve hisdistançevizi ağaçları süslenmiş ihtişamlı bir şekilde karşıdında duruyordu.Sonra asansörle çıktığını 12.ci katta olduğunu hatırladı. Karşısından alabildiğine yeşil bahçeleri olan düzünelerce villa duruyordu. Bulunduğu yer bir apartman katıydı ve onun gibi iki tane daha blok'u olan bir siteydi. Sitenin içinde bahçenin hemen yanı başında araç park alanı vardı ve arabaların nerdeyse hepsi son modeldi. Bahçenin hemen bitiminde Gidiş ve gelişi palmiye ağaçları ile süslenmiş son derece düzenli bir yol ve vızır vızır bir trafik, neye uğradığını şaşırmış bir vaziyette etrafına bakınırken "kahvaltı hazır" dedi biri bu ses Türkiyeden kader birliği yaparak geldiği arkadaşı Fatih!e aitti. Birden irkildi kendine geldi Afrikadaydı.
Her ne kadar beklediği Afrikadadan çok daha farklı bir Afrika bulsa da Afrika Afrikay'dı ve zamanın ona getireceği maceralardan uzak kahvaltı yapmak için içeri girdi.
Ali Kaya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder